بلک فرایدی بلک فرایدی
دانستنی های پزشکی اخبار

راهنمایی برای دوران قاعدگی: بایدها و نبایدهایی که هر دختر باید بداند

راهنمایی برای دوران قاعدگی: بایدها و نبایدهایی که هر دختر باید بداند

راهنمایی برای دوران قاعدگی: بایدها و نبایدهایی که همه باید بدانند؛

پریود یک پدیده طبیعی و مهم برای سلامت زنان است. اطلاعات دقیق در مورد زمان تخمک‌گذاری می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر برنامه‌ریزی نمایید. تغییرات مهمی مانند عدم رخداد قاعدگی یا خونریزی‌های نامتعادل در دوره‌های پریودی ممکن است نشانه‌ای از وضعیتی جدی باشند که نیاز به ارزیابی پزشکی دارند. نامنظمی دوره پریودی به طور معمول قابل درمان است، اما در برخی موارد ممکن است نشانه‌ای از مشکلات بالینی باشد که نیازمند رسیدگی پزشکی است.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • سیکل قاعدگی چیست؟
  • اصول تغذیه در دوران پریودی باید چگونه باشد؟
  • چه کارهایی در دوران قاعدگی نباید انجام دهیم؟
  • آشنایی با دمنوش‌های مناسب دوران قاعدگی
  • پریود بدون درد نشانه چیست؟
  • مراقبت‌های لازم در دوران پریودی
  • سخن پایانی

سیکل قاعدگی چیست؟

دوره قاعدگی زنان معمولاً حدوداً 28 روز طول می‌کشد و شامل مراحل مختلفی مانند پریود، فاز فولیکولی، تخمک‌گذاری و لوتئال است. نیازهای تغذیه‌ای در هر یک از این مراحل ممکن است متفاوت باشد و اهمیت ویژه‌ای داشته باشد. هنگام شروع پریود، لایه داخلی رحم که تحت عنوان اندومتریوم شناخته می‌شود، ریزش می‌کند که باعث می‌شود خونریزی رخ دهد.

سیکل قاعدگی چیست؟

اصول تغذیه در دوران پریودی باید چگونه باشد؟ 

در دوران قاعدگی، تغذیه متنوع و توجه به انتخاب درست مواد غذایی می‌تواند به بهبود علائم کمک کند. مصرف میوه‌های پرآب مانند هلو، هندوانه، خیار و پرتقال، می‌تواند به حفظ هیدراتاسیون بدن کمک کند و نیاز به شیرینی‌های پرقند را پاسخ دهد.

مصرف شکلات تلخ نیز به عنوان یک میان‌وعده مفید، به دلیل حاوی بودن آهن و منیزیم، می‌تواند به کاهش علائم سندرم پیش قاعدگی کمک کند. همچنین، سبزیجاتی مانند کلم پیچ و اسفناج که غنی از آهن هستند، مناسب برای تقویت انرژی در دوران پریودی هستند.

مصرف مقدار کافی آب نیز از جمله اصول تغذیه در این دوران است که به پیشگیری از سردردها و احتباس آب کمک می‌کند. در این مدت، توصیه می‌شود به مصرف غذاهای حاوی پروتئین مانند مرغ و ماهی نیز توجه نمایید؛ چرا که این غذاها غنی از آهن و پروتئین هستند و به سیری بدن کمک می‌کنند.

از طرفی، ماهی با داشتن آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 یک انتخاب بسیار مناسب برای تقویت کلیه وجوانب سلامت در دوران پریودی محسوب می‌شود.

چه کارهایی در دوران قاعدگی نباید انجام دهیم؟

تغذیه در زمان پریود می‌تواند تأثیر زیادی بر روی علائمی که احتمالاً در این دوره احساس می‌کنید، داشته باشد. برای مثال، مصرف زیاد نمک می‌تواند منجر به انباشت آب در بدن و ایجاد ورم شود. همچنین، خوردن مواد غذایی سنگین یا نفاخ (طب سنتی) ممکن است باعث تشدید نفخ روده‌ها شود، که می‌تواند دردهای شکمی و لگنی را افزایش دهد.

از طرفی، استفاده از نوار بهداشتی معطر نیز ممکن است در برخی افراد باعث حساسیت پوستی و سوزش ناحیه تناسلی شود، بنابراین بهتر است از آن‌ها خودداری کنید تا از عفونت‌های احتمالی جلوگیری شود و همچنین از ایجاد بوی نامطبوع در ناحیه تناسلی پیشگیری نمایید.

راهنمایی برای دوران قاعدگی: بایدها و نبایدهایی که هر دختر باید بداند

در ضمن، در این دوران، به دلیل نرم‌تر و بازتر بودن دهانه رحم، خطر ورود باکتری‌ها از واژن به داخل رحم افزایش می‌یابد. بنابراین، حتی در صورت استفاده از کاندوم یا روش‌های پیشگیری دیگر، بهتر است در انتخاب شریک و نحوه‌ی نزدیکی دقت کافی داشته باشید تا از عفونت‌های محتمل جلوگیری شود.

آشنایی با دمنوش‌های مناسب دوران قاعدگی 

تغییرات در بدن هنگام پریود شامل نفخ، گرفتگی شکم، دل‌پیچه و حالت تهوع می‌شود. برای کاهش این علائم، رژیم غذایی مناسب و مصرف برخی دمنوش‌ها می‌تواند مفید باشد.

زنجبیل دارای خاصیت ضدالتهابی است که می‌تواند درد عضلات را کاهش دهد. نعنا به عنوان یکی از بهترین دمنوش‌ها برای پریودی و هفته‌ی PMS شناخته می‌شود که می‌تواند دردهای شکمی، حالت تهوع یا اسهال را بهبود بخشد. بابونه نیز برای دردهای پریودی و آرامش اعصاب مفید است و می‌تواند انقباضات شکم را کاهش داده و به خواب بهتر کمک کند.

برای بهتر شدن شرایط پریودی یا قاعدگی خود، مشاوره با یک متخصص تغذیه می‌تواند کمک کننده باشد. آن‌ها می‌توانند رژیم غذایی مناسبی را برای شما تنظیم کنند و به شما در انتخاب دمنوش‌های مناسب برای تسکین علائم پریودی کمک کنند.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله بهترین فواید ورزش کردن در‌ دوران قاعدگی را نیز مطالعه نمایید.

پریود بدون درد نشانه چیست؟

ممکن است برخی افراد در دوران پریودی هیچ گونه دردی نداشته باشند. همچنین، برخی افراد ممکن است به اندازه‌ای آستانه تحمل بالایی داشته باشند که درد پریودی برای آن‌ها آزاردهنده نباشد. این وضعیت نشان‌دهنده‌ی وجود مشکل خاصی نیست و نباید نگران باشید. به جای اینکه به آن فکر کنید، از این اقبال نیک که نصیب هرکسی نمی‌شود، لذت ببرید.

پریود بدون درد نشانه چیست؟

مراقبت‌های لازم در دوران پریودی

مصرف برخی داروها مثل ضدانعقادها، ضدسایکوز، داروهای ضدافسردگی و همچنین استفاده از داروهای گیاهی مانند جینسنگ و تاموکسیفن، ممکن است بر تعداد و طول دوره قاعدگی و شدت خونریزی تأثیر بگذارد. همچنین، روش‌های جلوگیری از بارداری مانند قرص ال دی و IUD نیز می‌توانند باعث کوتاه‌شدن و سبک‌تر شدن پریود شود. 

در صورت استفاده از این روش‌ها، حتماً به راهنمایی‌های مربوط به استفاده صحیح آن‌ها توجه کنید. بهتر است قبل از شروع مصرف هر یک از این داروها یا روش‌ها، با پزشک مشورت کنید تا تأثیرات ممکن آن‌ها از روند دوره قاعدگی و سلامت خود مطلع شوید.

سخن پایانی

قاعدگی یک فرایند طبیعی است که هر زن برای آمادگی رحم به بارداری تجربه می‌کند. این دوره ماهانه که به عنوان پریود یا عادت ماهانه نیز شناخته می‌شود، شامل تغییرات مهمی در بدن خانم‌ها است که نشان‌دهنده آمادگی رحم برای بارداری می‌باشد.

در طول عمر، هر زن میانگین 450 بار این دوره را تجربه می‌کند. شناختن مکانیسم پریود اهمیت زیادی دارد تا در صورت وقوع هرگونه تغییر یا اتفاق غیرمعمول، بتوان به درستی واکنش نشان داد. آگاهی از روند قاعدگی می‌تواند به شما اطلاعات ارزشمندی درباره سلامت و بهداشت شما ارائه دهد.

 

 

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید