hairtamin هیرتامین
دانستنی های پزشکی اخبار

مهم‌ترین علائم حمله پانیک یا پنیک اتک و درمان آن

مهم‌ترین علائم حمله پانیک یا پنیک اتک و درمان آن

مهم‌ترین علائم حمله پانیک یا پنیک اتک و درمان آن

حملات پانیک ممکن است نشانه‌ای از یک اختلال ناشی از اضطراب باشند. در تاریخ، این پدیده در فرهنگ‌های قدیمی به خوبی تعریف شده است. به عنوان مثال، واکنش مردم به مرگ رامسس دوم در مصر و همچنین در اسطوره‌های یونانی، نشان‌دهنده نحوه برخورد آن‌ها با دیدن موجوداتی نیمه‌انسان و نیمه‌حیوان بود. در اروپای قرون وسطی و دوران رنسانس، اضطراب شدید غالباً با افسردگی که آن زمان به نام مالیخولیا شناخته می‌شد، همراه بود. در قرن نوزدهم، علائم حملات پانیک به عنوان اختلالات روانی شناسایی شدند و در نهایت واژه “ترس” به ادبیات روانپزشکی راه پیدا کرد.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • پنیک اتک چیست؟
  • آشنایی با علائم حملات پانیک
  • کدام عوامل موجب بروز پنیک اتک می شود؟
  • =تشخیص حمله پانیک چگونه انجام می‌شود؟
  • بررسی حمله پانیک در کودکان و نوجوانان
  • درمان پنیک اتک چگونه است؟
  • سخن پایانی

پنیک اتک چیست؟

حمله پانیک به معنای بروز ناگهانی و شدید ترس است که به طور معمول در غیاب هرگونه خطر واقعی اتفاق می‌افتد. در برخی موارد، علائم این حملات ممکن است به اشتباه به عنوان نشانه‌های حمله قلبی تفسیر شوند. هر فرد ممکن است در طول زندگی خود یک بار یا چندین بار دچار حمله پانیک شود. در صورتی که این حملات درمان نشوند، ممکن است تکرار آن‌ها و ترس از وقوع مجدد، منجر به دوری از دیگران یا حتی از مکان‌های عمومی گردد. این وضعیت می‌تواند نشان‌دهنده ابتلا به اختلال پانیک باشد.

آشنایی با علائم حملات پانیک

آشنایی با علائم حملات پانیک

افراد مبتلا به اختلال پانیک ممکن است با مجموعه‌ای از علائم زیر مواجه شوند:

  • نگرانی مداوم درباره زمان وقوع حمله بعدی
  • ترس یا اجتناب از مکان‌هایی که در آن‌ها حملات پانیک تجربه شده است
  • حس عدم کنترل و نگرانی از مرگ یا وقوع عذاب قریب‌الوقوع در حین حمله
  • حملات ناگهانی و مکرر پانیک که با احساس اضطراب و ترس شدید همراه است
  • بروز علائم جسمی مانند افزایش ضربان قلب، احساس ضعف و سرگیجه، لرزش، دشواری در تنفس، عرق کردن، گزگز یا بی‌حسی در دست‌ها، درد در ناحیه قفسه سینه و درد معده یا حالت تهوع

کدام عوامل موجب بروز پنیک اتک می شود؟

اگرچه جامعه پزشکی هنوز به طور قطعی دلیل خاصی برای اختلالات پانیک تعیین نکرده است، اما برخی عوامل مشترک در افرادی که حملات پانیک را تجربه می‌کنند، شناسایی شده است. این عوامل شامل موارد زیر می‌باشد:

  • مصرف سیگار
  • مواجهه با تجربیات آسیب‌زا
  • استفاده بیش از حد از کافئین
  • تجربه آزار جسمی یا جنسی در دوران کودکی
  • تغییرات عمده در زندگی، مانند طلاق یا زایمان
  • وجود سابقه خانوادگی اختلال پانیک یا حملات مشابه
  • تأثیر عوامل استرس‌زا در زندگی، مانند مرگ یا بیماری نزدیکان

تشخیص حمله پانیک چگونه انجام می‌شود؟

در صورتی که شما احساس می‌کنید که ممکن است دچار حالات پانیک باشید، توصیه می‌شود به طور مستقیم به یک روان‌پزشک مراجعه نمایید تا ایشان بتوانند ارزیابی لازم را انجام دهند. بسیاری از افراد در شرایط عادی از وجود این اختلال آگاه نیستند و حتی ممکن است نام آن را ندانند. به همین دلیل، پس از بروز این اختلال، بسیاری از افراد ابتدا تصور می‌کنند که دچار حمله قلبی شده‌اند.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله با این راهکارها سکته قلبی را شکست دهید را نیز مطالعه نمایید.

این افراد ممکن است با اورژانس تماس بگیرند یا به بیمارستان مراجعه کنند. در ابتدا، فشار خون آن‌ها اندازه‌گیری می‌شود و سپس نوار قلب گرفته می‌شود. پس از تأیید سلامتی آن‌ها، معمولاً با تجویز داروهای آرامبخش مانند پروپرانول، فرد مرخص می‌شود. اما ممکن است فرد دوباره دچار این حالات شود و بار دیگر به بیمارستان برود.

در این شرایط، پزشک عمومی ممکن است فرد را به یک متخصص مغز و اعصاب یا روان‌پزشک ارجاع دهد. پس از بررسی‌های لازم توسط روان‌پزشک، تشخیص حمله پانیک برای فرد صادر می‌شود.

بررسی حمله پانیک در کودکان و نوجوانان 

کودکان و نوجوانان معمولاً در درک و بیان احساسات خود با چالش مواجه هستند؛ در نهایت، حملات پانیک در آن‌ها ممکن است بیشتر به صورت علائم جسمی مانند سردرد یا درد معده بروز کند. با این حال، برخی از علائم رایج که در بزرگسالان مشاهده می‌شود نیز ممکن است در این گروه سنی دیده شود. از آنجایی که کودکان و نوجوانان ممکن است حملات پانیک بیشتری را تجربه کنند، آن‌ها ممکن است به طور مکرر احساس اضطراب کنند و نگران بروز حمله‌های بعدی باشند. همچنین قرص ال کارنیتین 1000 میلی گرم یورویتال 60 عدد را نیز ببینید.

درمان پنیک اتک چگونه است؟ 

جهت مدیریت حملات پانیک، چندین راهکار خودیاری وجود دارد که افراد می‌توانند به تنهایی آن‌ها را اجرا کنند:

  1. به خودتان مدام نگوئید “نترس” یا “آرام باش”؛ چرا که این جملات تنها توجه شما را به علائم حمله معطوف می‌کند.
  2. سعی کنید حواس خود را از بدن و علائم فیزیکی‌تان دور نمایید. به عنوان مثال، می‌توانید از 100 به عقب بشمارید، یک آهنگ بخوانید یا به صداها و مناظر اطراف خود توجه کنید.
  3. از فرار کردن از موقعیت‌های استرس‌زا خودداری کنید؛  زیرا این کار تنها به تقویت این باور کمک می‌کند که حملات پانیک غیرقابل تحمل هستند و شما را از مواجهه با آن شرایط ناتوان می‌سازد.
  4. به خود یادآوری کنید که هرچند حملات پانیک می‌توانند آزاردهنده باشند، اما تهدیدی برای زندگی شما ندارند. شما قبلاً نیز چنین حملاتی را تجربه کرده‌اید و هیچ اتفاق بدی برایتان نیفتاده است.

سخن پایانی

حمله پانیک نوعی بیماری عصبی است که می‌تواند به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بسزایی بگذارد. به همین خاطر، توصیه می‌شود که هر چه سریع‌تر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا بتوانید حملات هراس و علائم مرتبط با آن را مدیریت کنید. هر چه زودتر برنامه درمانی برای این اختلال آغاز شود، اثرات منفی آن بر زندگی فرد کاهش می‌یابد. همجنین ال آرژنین کارن 500 را نیز مشاهده نمایید.

 

 

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید