تپش قلب
اگر زمانی احساس کنید که ضربان قلب خود غیر عادی شده است و به تندی میزند به این حالت تپش قلب می گویند.تپش قلب میتواند باعث ایجاد احساسی شبیه به اضطراب و دلهره و تند شدن نبض شود. تپش قلب همچنین اغلب ممکن است احساسی موقتی باشد. ضربان قلب شما ممکن است تندتر یا شدیدتر باشد یا از ریتم طبیعی خود خارج شود.
علت تپش قلب چیست؟
فرستادن خون پر از اکسیژن و مواد مغذی به تمام قسمتهای بدن از وظایف قلب است.قلب کربن دیاکسید تولید شده توسط بدن را که ضایعات محسوب میشود به ریهها می فرستد تا شما آن را دفع کنید. وقتی اشتباهی در این سیستم رخ میدهد، ممکن است تپش قلب را تجربه کنید.
قلب شما به طور کلی میداند چه زمانی بر اساس پالس های الکتریکی بهواسطهی گروهی از سلولها به نام سینوآتریال نود فشرده شود. این سلولها در بطن راست قلب شما قرار دارند که به آن آتریوم راست قلب نیز میگویند. اگر سینوآتریالها شروع به ارسال پالسهای الکتریکی ضعیف کنند، ممکن است شما احساس تپش قلب کنید.مقاله چربی ترانس و تاثیر آن بر سلامتی را مطالعه کنید.
عوامل موثر در ایجاد تپش قلب
- داروهای خاص
- تغییرات هورمونی
- ناهنجاریهای الکترولیت
- ورزش و فعالیت بدنی سنگین
- آریتمی و سایر بیماریهای قلبی
- استرس، اضطراب یا سایر اختلالات خلقی
- استفاده از کافئین، نیکوتین، الکل یا مواد مخدر
تپش قلب با چه علائمی همراه است؟
- تعریق
- سرگیجه
- تنگی نفس
- حالت تهوع
- درد قفسه سینه
- پرش ضربان قلب
- احساس سبکی سر
- تشنگی بیش از حد
- کوبیدن قلب به قفسه سینه
- احساس آشوب، دلهره و نگرانی
چه زمانی تپش قلب نگران کننده است؟
-
آریتمی قلب
آریتمی قلب نوعی ضربان غیر عادی قلب است که در آن سیگنالهای الکتریکی که مسئول هماهنگ کردن ضربان قلب هستند، عملکرد خود را به درستی انجام نمیدهند. آریتمی قلب در اکثر مواقع خطرناک نیست اما گاهی نیز میتواند سلامتی انسان را به خطر بیندازد. آریتمی اگر خیلی شدید باشد، معمولا با علائمی نظیر درد در قفسه سینه، اختلال در تنفس، سرگیجه، احساس لرزش، ضعف و غش همراه است .
-
اختلال در غده تیروئید
یکی از دلایل نگران کننده تپش قلب ممکن است به اختلال در غده تیروئید مرتبط باشد. در پرکاری تیروئید شرایطی ایجاد میشود که در آن هورمونهای تیروکسین و تریدوتیرونین بیش از حد معمول ترشح میشوند و در این صورت ضربان قلب بیشتر و تندتر شده و موجب میشود تا فرد ریتمهای غیر طبیعی در قلب خود احساس نماید.
-
بزرگ شدن قلب
گاهی مواقع بزرگ شدن قلب یا ضعف این اندام میتواند در ریتم ضربان قلب ناهماهنگی ایجاد نموده و یا حتی به تپش قلب منجر شود. در صورتی که به موقع اقدامات درمانی لازم صورت گیرد، میتوان امیدوار بود که مشکل بزرگی قلب حل شود و به اندازه طبیعی خود باز گردد.
-
داروها
تپش قلب گاهی در نتیجه مصرف برخی داروها حاصل میشود. از جمله این داروها میتوان به داروهای فشار خون، آسم و داروهای دیگر مشکلات قلبی اشاره کرد. آنچه اهمیت دارد این است که هر فرد در صورتی که حس میکند ضربان قلب او در برخی مواقع کاملا غیر عادی به نظر میرسد، جهت بررسیهای بیشتر بهتر است تا به پزشک متخصص قلب مراجعه نماید.
-
روش های تشخیص تپش قلب
-
نوار قلب
در این آزمایش تکنسین الکترودها را بر روی سینه میچسباند. با استفاده از این الکترودها سیگنالهای الکتریکی که باعث ضربان قلب میشوند، ضبط میکند.
-
مانیتورینگ هولتر
برای ثبت ضربان قلب بهصورت مداوم از آن استفاده میشود. معمولا در این روش ضربان قلب برای ۲۴ تا ۷۲ ساعت بررسی و تپش قلبی که در معاینه معمولی یافت نمیشود، در این حالت تشخیص داده میشود.
-
اکو قلب
این آزمایش غیرتهاجمی بوده و با استفاده از امواج صوتی تصویری از قلب ایجاد میکند. در این تصویر متحرک جریان خون و ساختار قلب مشخص میشود.
خرید تمامی مکمل های دارویی از داروخانه آقای دارو
چگونه تپش قلب را کنترل کنیم؟
-
کاهش استرس
یادگیری راهبردهای تمدد اعصاب، مانند تکنیکهای تنفس، مدیتیشن، یوگا و تای چی، ممکن است به جلوگیری از تپش قلب مرتبط با استرس کمک کند و در صورت شروع، آن را کاهش دهد.
-
مانورهای واگ
عصب واگ از مغز به قلب میرود و در تنظیم ضربان قلب شما نقش دارد. استراتژیهای مختلف میتوانند به تحریک عصب واگ و بازگرداندن ضربان قلب به سطح طبیعی کمک کنند. پاشیدن آب سرد روی صورت یا دوش آب سرد ممکن است موثر باشد. همچنین میتوانید سعی کنید نفس خود را برای چند ثانیه حبس کنید.
-
نوشیدن آب
نوشیدن یک لیوان آب یا نوشیدنی ورزشی مملو از الکترولیت ممکن است به کاهش تپش قلب ناشی از کم آبی بدن یا الکترولیتها کمک کند. انجام این استراحت همچنین میتواند توجه شما را به چیزی غیر از آنچه ممکن است شما را تحت فشار قرار دهد منحرف کند.
(0) دیدگاه