بلک فرایدی بلک فرایدی
دانستنی های پزشکی

تشخیص سطح سلامت کلی بدن از روی وضعیت ناخن ها

تشخیص سطح سلامت کلی بدن از روی وضعیت ناخن ها

مقدمه مطلب، مشکلات بدن خود را از وضعیت ناخن هایتان دریابید

ناخن ها می توانند سرنخ های مهمی را جهت بررسی سطح سلامت کلی بدن شما ارائه دهند. ناخن های سالم معمولا صاف، یکرنگ و بدون لکه یا ایرادات ظاهری دیگر هستند؛ از این رو ناخن های شما دارای ظاهری غیرمعمول بود، حتما باید این مسئله را جدی گرفته و در پی یافتن مشکلاتی که باعث ایجاد ظاهری غیرعادی برای ناخن هایتان شدند باشید. در این مقاله از مجله آموزشی آقای دارو با بررسی این موضوع همراه شما عزیزان هستیم.

آنچه در مقاله تشخیص سطح سلامت کلی بدن از روی وضعیت ناخن ها میخوانیم
  • تغییر ظاهر ناخن ها نشان دهنده چه چیزی است؟
  • ناخن ها نشان دهنده چه بیماری های زمینه ای هستند؟
  • بررسی انواع مشکلات ظاهری ناخن و بیماری های مربوط به آن
  • خطوط یا شیارهای کوچک در ناخن
  • چاق شدن ناخن ها
  • شیارهای طولی روی ناخن
  • سوراخ شدن ناخن ها
  • نوار سفید روی ناخن
  • خطوط قهوه ای روی ناخن
  • ناخن های قاشقی شکل
  • جمع بندی پایانی

تغییر ظاهر ناخن ها نشان دهنده چه چیزی است؟

ناخن، پوششی با سطح مستحکم است که از پروتئین کراتینه شده تشکیل شده و قسمت پشتی انگشتان دست و پا را می پوشاند. وظیفه اصلی ناخن ها مراقبت از بافت های نرم اطراف بخش انتهایی انگشتان در برابر آسیب های خارجی است. ناخن همچنین به تقویت حرکات ظریف تر و دقیق تر انگشتان نیز کمک زیادی می کند. همانطور که اشاره کردیم، ناخن ها می توانند سرنخ های مختلفی را از وضعیت سلامت کلی بدن به افراد ارائه کنند. برای مثال، فرورفتگی های کوچک در ناخن ها (مثل حالت سوراخ شدن) در افرادی که از پسوریازیس رنج می برند معمول است (این حالت به عنوان لکه های محسوس روی پوست در نظر گرفته می شود). سوراخ شدن ناخن همچنین می تواند با بیماری های بافت همبند مانند سندرم رایتر و آلوپسی آره آتا - که یک بیماری خود ایمنی بوده و منجر به ریزش مو می شود - مرتبط باشد.

ناخن ها نشان دهنده چه بیماری های زمینه ای هستند؟

برای انسان، ناخن ها به طور متوسط 3 میلی متر (0.12 اینچ) در ماه رشد می کنند. ناخن های دست به 3 تا 6 ماه برای رشد کامل نیاز دارند، در حالی که ناخن های پا به 12 تا 18 ماه نیاز دارند. نرخ رشد واقعی به سن، سطح ورزش، فصل، رژیم غذایی، جنسیت و عوامل ژنتیکی بستگی دارد. رشد ناخن ها در تابستان سریعتر از فصول دیگر است. ناخن های سالم معمولا صاف، یکرنگ و بدون لکه یا موارد دیگر هستند. برخی از مشکلات مهم مربوط به ناخن که نیاز به مدیریت و توجه زیادی دارند شامل عفونت های باکتریایی و قارچی، رشد ناخن های بدشکل و بدفرم، ایجاد تومورها و توده ها و ... می شود. به غیر از این ها، برخی از بیماری های مربوط به سیستم داخلی بدن نیز با ایجاد مشکلات برای ناخن همراه می شوند. به عنوان مثال بیماری هایی مانند پسوریازیس، دیابت، آرتریت روماتوئید و غیره مواردی هستند که باعث تغییر شکل ظاهر ناخن ها می شوند. از این رو گاهی اوقات زمانی که تغییرات خاصی در ظاهر ناخن ها ایجاد می شود، نشان دهنده بیماری های زمینه ای است که در بدن وجود دارد.

بررسی انواع مشکلات ظاهری ناخن و بیماری های مربوط به آن

در این قسمت به شما خواهیم گفت هر تغییر شکل ناخن مربوط به کدام بیماری و مشکل بدن شما است.

خطوط یا شیارهای کوچک در ناخن

اینها فرورفتگی های عرضی 1 میلی متری در صفحه ناخن هستند که به صورت افقی از یک شیار جانبی ناخن به طرف دیگر گسترش می یابد. این مسئله معمولاً به دنبال بیماری های شدید مانند مشکلات قلبی عروقی یا سوء تغذیه ایجاد می شود. سایر علل فرورفتگی یا برجستگی های عرضی ناخن عبارتند از پسوریازیس، پارونیشیا و اگزما.

چاق شدن ناخن ها

چاق شدن یا به نوعی باد کردن ناخن ها مشکلی است که معمولاً به دلیل وجود بیماری های مزمن ریوی یا قلبی رخ می دهد، اما در برخی مواقع وجود تومورهای خاصی مانند تومورهای پارانشیم ریه نیز باعث تغییر ظاهر ناخن ها می شود.

شیارهای طولی روی ناخن

علل ایجاد این شیارها روی ناخن عبارتند از آرتریت روماتوئید و بیماری شریانی محیطی.

سوراخ شدن ناخن ها

علل سوراخ شدن ناخن ها عبارتند از آلوپسی آره آتا (ریزش موی تکه تکه)، پسوریازیس و اگزما. چنانچه دچار ریزش مو هستید، توصیه می کنیم از محصولات تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو در فروشگاه آنلاین آقای دارو بازدید نمایید.

نوار سفید روی ناخن

نوارهای سفید افقی یا بخش های کدری که روی ناخن به چشم می خورد، مشکلی است که نشان دهنده هیپوآلبومینمی بوده و با بیماری های مزمن کبدی یا کلیوی همراه می شود.

خطوط قهوه ای روی ناخن

این خطوط عمودی بوده و معمولا نشان دهنده مشکلاتی مثل آدیسون، شیمی درمانی سرطان و ... می باشند.

ناخن های قاشقی شکل

ناخن های محدب یا قاشقی شکل به دلیل کمبود آهن ایجاد می شوند.

جمع بندی پایانی

ناخن ها در کنار تاثیر زیادی که در زیبایی افراد به ویژه خانم ها می گذارند، یک نشانه عالی از وضعیت سلامت اندام های مختلف بدن می باشند. چنانچه ظاهر کلی ناخن شما به صورت ناگهانی تغییر پیدا کرد، این مسئله را جدی بگیرید؛ چرا که ناخن ها وضعیت سلامت بدن را منعکس کرده و چنانچه در اندامی مشکل خاصی رخ دهد، ناخن جزو اولین قسمت هایی است که از این مشکل متاثر می شود. در این مقاله از سایت آقای دارو با بررسی این موضوع، انواع تغییر شکل های ناخن و بیماری های مربوط به هر یک را به صورت خلاصه شرح دادیم. امیدواریم این مطلب مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید