معرفی 7 خاصیت مهم اسفناج برای بدن؛
اسفناج دارای مقادیر قابل توجهی لوتئین و گزانتین است. این دو ماده از خانواده کاروتنوئیدها هستند و نقش بسیار مهمی به عنوان آنتیاکسیدان در بدن ایفا میکنند. آنها میتوانند از وقوع واکنشهای شدید اکسیداتیو توسط رادیکالهای آزاد جلوگیری کنند. مصرف مواد حاوی کاروتنوئیدها همچون اسفناج، کاهو و کلم میتواند خطر بروز سرطان در نواحی مختلفی از بدن مثل دهان، معده و ریه را کاهش دهد.
فواید بینظیر اسفناج
در ادامه به بهترین و مهمترین فواید اسفناج خواهیم پرداخت:
- درمان یبوست
از آنجا که اسفناج دارای فیبر بالایی است، مصرف آن میتواند به نظم در عملکرد روده کمک کند. در صورتی که با یبوست مواجه هستید، اسفناج میتواند به عنوان یک راه حل موثر درمانی شناخته شود. اسفناج خام، بهترین مواد آلی را برای پاکسازی، بازسازی و بهبود عملکرد روده دارد. مصرف 100 میلیلیتر آب اسفناج خام و مخلوط کردن آن با مقدار مشابه آب، دو مرتبه در روز، میتواند در درمان بسیاری از موارد یبوست مؤثر باشد.
- حفظ سلامت قلب
اسفناج دارای فواید قابل توجهی برای سلامت قلبی است که میتواند موجب افزایش مستقیم طول عمر شود. تحقیقات نشان دادهاند که اسفناج دارای چربیهایی چون امگا 3 است که برای سلامت قلبی بسیار مفید هستند. علاوه بر این، مقدار بالای اسید فولیک در اسفناج منجر به کاهش سطح هموسیستئین میشود که به طور مستقیم خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- اسفناج برای جلوگیری از کم خونی
اسفناج حاوی مقادیر زیادی از آهن است و به عنوان یک روش گیاهی جهت برای پیشگیری از کمبود آهن شناخته میشود. کم خونی به طور عمومی در افرادی که گیاهخوار هستند یا رژیم غذایی محدودی دارند، رخ میدهد. اسفناج تبدیل به یک عنصر اساسی در هر رژیم غذایی میشود که در آن مصرف گوشت به حداقل میرسد.
- سلامت دهان و دندان
مصرف اسفناج با مقدار بالای ویتامین C میتواند به سلامت دهان کمک کند، به ویژه برای لثههایی که در معرض خونریزی هستند، مانند وقتی که مسواک زده میشود. وجود اسید فولیک در اسفناج نیز برای سلامت لثه بسیار مفید است و به پیشگیری از ورم لثه کمک چشمگیری میکند. همچنین، حضور کلسیم در اسفناج به مینای دندان کمک میکند و برای حفظ سلامت دندانها بسیار مفید خواهد بود.
- پیشگیری از سرطان پروستات
مصرف اسفناج میتواند به جلوگیری از سرطان پروستات کمک کند و از گسترش آن پیشگیری نماید. آمار نشان میدهد که حدود یک نفر در هفت نفر در طول عمر خود دچار سرطان پروستات خواهد شد و یک نفر در هر 39 مرد، جان خود را به علت این بیماری از دست خواهد داد.
- رویش مجدد مو
اسفناج دارای فواید فوقالعادهای است که یکی از این فواید کمک به رشد موهاست. پروتئین بالا، ویتامین A و مقادیر قابل توجهی از ویتامین C در اسفناج، به بدن اجازه میدهد تا به درستی چربی پوست سر را تنظیم کند و از ریزش مو جلوگیری کند. علاوه بر این، این عوامل میتوانند به مو کمک کنند تا سریع تر رشد کنند.
این یک خبر خوب برای افرادی است که سابقه ریزش مو در خانواده شان را دارند. برای کمک گرفتن از این روش، میتوانید یک فنجان اسفناج را با یک قاشق سوپ خوری عسل، روغن زیتون، روغن نارگیل، یا روغن کرچک مخلوط نمایید و سپس مخلوط را به پوست سر خود بمالید و آن را برای سی تا شصت دقیقه نگه دارید.
همچنین پیشنهاد میشود مقاله رابطه مکملهای بدنسازی و عوارض آن برای قلب را نیز مطالعه نمایید.
- دارای خواص ضد سرطانی
اسفناج دارای خواص ضد اکسیدانی، ضد سرطان و ضد التهابی است. تحقیقات نشان داده است که اسفناج میتواند در مسیر مقابله با برخی از انواع سرطان کمک کند و به حفاظت از DNA بپردازد. مقادیر بالای فولات موجود در اسفناج میتواند از تغییرات ژنتیکی در زمان تقسیم سلول محافظت کرده و خطر سرطان و پیری زودرس را کاهش دهد.
آیا مصرف اسفناج پخته برای لاغری موثر است؟
اسفناج یکی از غذاهای کم کالری است و از آنجا که حاوی مقدار زیادی آب و فیبر است، به هضم و جذب بهتر غذا کمک میکند. به همین دلیل، متابولیسم بدن شما تحت کنترل قرار میگیرد و میتواند به کاهش وزن کمک کند. پژوهشها نشان میدهند که مصرف اسفناج همچنین میتواند به ثابت نگه داشتن سطح قند خون و پایین نگه داشتن سطح کلسترول بد کمک کند. این یکی از دلایل مهمی است که باعث میشود بدن شما مشکلات وزنی را تجربه نکند.
آیا اسفناج سرخ شده هم خواص اسفناج پخته را داراست؟
لازم به ذکر است که مصرف اسفناج به هر صورتی برای بدن مفید است، اما اگر تصمیم به سرخ کردن آن دارید، سعی کنید از کمترین میزان روغن ممکن استفاده نمایید.
چگونه خواص اسفناج را حفظ نماییم؟
استفاده از اسفناج در غذاها همواره چالشهایی را به وجود میآورد؛ زیرا شیوههای پخت مختلف میتوانند خواص اسفناج را تحت تأثیر قرار دهند و از ارزش غذایی آن کاسته و یا از بین ببرند. برای حفظ خواص اسفناج، میتوان از روشهای خاصی استفاده کرد.
اگرچه اسفناج پخته نمیتواند جایگزین اسفناج خام باشد، اما برای افرادی که مشکلاتی در هضم گیاهان خام دارند، اسفناج پخته میتواند گزینه مناسبی باشد. بهترین روشها برای پخت اسفناج شامل بخارپز کردن، پخت بدون آب در مایکروویو یا تفت دادن آن با روغن به روش حرارت ملایم است. این روشها میتوانند کمک کنند تا خواص مغذی اسفناج حفظ شده و از ارزش غذایی آن کاسته نشود.
سخن پایانی
گیاه اسفناج از خانواده تاجخروسیان است و به همراه سایر مواد غذایی گیاهی مانند چغندر، برگ چغندر و کینوآ به گروه غذایی این خانواده اضافه میشود. مطالعات نشان دادهاند که مصرف این مواد غذایی میتواند در حفاظت از سلولها در سیستم عصبی مرکزی، کاهش التهاب و به تأخیر انداختن فرآیند پیری مفید باشد.
(0) دیدگاه