اختلالات مرتبط با پروستات به سه نوع تقسیم میشوند:
1. پروستاتیت، که بر اثر عفونت میکروبی در پروستات ایجاد میشود. 2. هایپرپلازی خوشخیم پروستات، که بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال رخ میدهد و به افزایش حجم غده پروستات منجر میشود. 3. سرطان پروستات، که نوع بدخیم این بیماری است و میتواند پیشرفت کند.
چه کارهایی برای پروستات مضر هستند؟
در مورد خوراکیهای مضر برای پروستات، اینگونه توضیح داده شده است که برخی مواد غذایی و نوشیدنیها ممکن است به سلامتی پروستات آسیب برسانند. همچنین، برخی ورزشها میتوانند برای پروستات بسیار مناسب باشند. همچنین، در بخشهای قبلی به پرهیزهای غذایی برای مشکلات پروستات اشاره شده است، از جمله پرهیز از چربیهای اشباع شده و ترانس، فست فودها، نوشابههای گازدار و آبمیوههای شیرین.
مواد غذایی مضر برای پروستات
طبق نتایج مرکز پزشکی سن فرانسیسکو، تغذیه و رژیم غذایی قدرتی دارند که میتوانند ریسک ابتلا به بیماریهای پروستات، از جمله سرطان پروستات را کاهش دهند. با رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حذف قندهای ساده، و در عوض افزایش مصرف فیبر، میوه و سبزیجات، میتوان از سرطان پروستات پیشگیری کرد و یا روند پیشروی آن را کاهش داد. علاوه بر این، با حذف برخی خوراکیها، میتوان پروستات را سالم نگه داشت مواد غذایی مضر برای پروستات که نباید بخورید عبارتند از:
- کافئین
- لبنیات پرچرب
- مرغ غیرارگانیک
- چربی اشباع شده
- نوشیدنیهای الکلی
- کلسیم بیشازحد
- کیک و شیرینیها
- سسها و چاشنیها
- گوشت قرمز فرآوریشده
- غذاهای پرادویه و اسیدی
- چربی اشباعشده در کره، شیر نارگیل، سوسیس، بیکن و پنیر
تاثیر رژیم غذایی بر پروستات
رژیم غذایی مناسب میتواند نقش مهمی در حفظ سلامت پروستات داشته باشد. این رژیم غذایی شامل مصرف سبزیجات و میوههای سبز، زرد، قرمز و نارنجی رنگ، توتها، کلمها، مرکبات، سیر و پیاز، هویج، چغندر و هندوانه و فلفلهای دلمهای رنگی میشود. این مواد غذایی میتوانند به کاهش بزرگ شدن پروستات و التهاب پروستات کمک کنند.
آیا لبنیات برای پروستات خوب است؟
مصرف بیش از حد لبنیات ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن شیر کامل به صورت روزانه ممکن است احتمال مرگ ناشی از سرطان پروستات را بیشتر کند. همچنین، شیرهای با کمترین میزان چربی و شیرهای بدون چربی نیز میتوانند در رخداد این بیماری نقش داشته باشند. اگر قصد دارید از لبنیات خودداری کنید، میتوانید از جایگزینهایی مانند لبنیات بدون چربی استفاده کنید. همچنین، میتوانید از منابع دیگری مانند شیر سویا، شیر بادام و شیر نارگیل به عنوان جایگزینی برای لبنیات استفاده کنید. با این حال، در مورد رابطه ماست و دوغ با سرطان پروستات باید بگوییم که مصرف آنها برای این مشکل توصیه نمیشود.
چای دشمن پروستات
مصرف چای سیاه ممکن است ریسک ابتلا به سرطان پروستات و تکرار ادرار را افزایش دهد، اما چای سبز دشمن پروستات نیست. آنتیاکسیدان موجود در چای سبز با خواص ضد التهابی و ضد حساسیتی میتواند به کنترل رشد و پیشروی سلولهای سرطان پروستات کمک کند. در واقع، مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان چای سبز میتواند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
درمان بیماریهای پروستات کاملاً بر اساس رژیم غذایی نیست، اما یک رژیم غذایی مناسب و حذف مواد غذایی مضر میتواند در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای پروستات و کنترل پیشروی بیماری کمک کند. مصرف مواد غذایی حاوی لیکوپن میتواند ریسک ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
سخن پایانی
با انتخاب رژیم غذایی سالم، ممارسه ورزش منظم، و حذف مواد غذایی مضر، میتوانید به راحتی بیماریهای پروستات را کنترل و درمان کنید و حتی از پیشروی و ابتلا به سرطان پروستات جلوگیری کنید. لازم به ذکر است که رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم نه تنها برای حفظ سلامت عمومی بدن بلکه همچنین برای کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای پروستات نیز حائز اهمیت است.
(0) دیدگاه