مهمترین علائم خارش گوش، علتها و راهحلهای درمانی؛ خارش گوش یکی از مشکلات شایع است که هر فردی ممکن است با آن مواجه شود. این خارش گاهی بهقدری شدید است که برخی افراد به فرو کردن اشیاء مختلف در گوش خود روی خواهند آورد و در نتیجه به کانال گوش آسیب میرسانند. اصلیترین عوامل این خارش میتواند یک رفتار عصبی، عفونتهای قارچی یا شروع عفونت باشد. علاوه بر این، درماتیت یا پسوریازیس نیز از عوامل متداول دیگر خارش گوش هستند. همچنین، خارش گوش یک شکایت رایج در بین افراد مبتلا به آلرژی است. درک عوامل این مشکل میتواند به شما در یافتن راهحلهای تسکین آن کمک کند.
آشنایی با علت خارش گوش
خارش گوش ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله التهاب و آلرژی، آلودگی، پیش زمینه بیماریهای مختلف و اگزما، خشکی پوست و عفونتهای مختلف گوش. همچنین، این مشکل ممکن است با پیرسینگ همراه باشد و چند روز اول پس از سوراخکردن گوش، طبیعی باشد.
رعایت اولین نکته برای درمان خارش گوش، پرهیز از استفاده از گوش پاککن و سایر عوامل در داخل گوش است؛ زیرا این عوامل میتوانند خارش و التهاب را تشدید کنند و به عفونت و زخم داخل گوش منجر شوند. قدم بعدی برای تسکین و درمان خارش گوش، پیدا کردن عامل ایجاد کننده این مشکل است.
اگر واکنش شما آلرژیک است، منبع حساسیتزای خود را پیدا کنید و از آن فاصله بگیرید. گوشها معمولاً برای تمیز و سالم نگه داشتن خود، روغن و جرم تولید میکنند؛ بنابراین، افراد بیش از حد گوش خود را تمیز کنند، ممکن است به طور طبیعی، موم را از گوش خارج کرده و گوش را خشک و آزاردهنده کنند. دلایل دیگر خارش گوش شامل حساسیت غذایی، انسداد جرم گوش، رینیت آلرژیک، استفاده از استخر، سمعک، بیماریهای پوستی و عفونت میشوند.
علائم خارش گوش کدامند؟
به طور معمول خارش در گوش احساس تحریک ناخوشایندی را به وجود می آورد. اغلب فکر میکنید که با خراشیدن گوش یا استفاده از جسم تیز یا گوش پاککن، احساس بهتری خواهید داشت، اما این کار ممکن است وضعیت را بدتر کند به خصوص اگر علت خارش بیماری یا حساسیت باشد. اگر آلودگی وجود داشته باشد، خارش گوش ممکن است همراه با علائمی مانند تب، ورم و تخلیه موم، چرک و خون باشد.
همچنین پیشنهاد میشود مقاله سکته گوش و بررسی همه نکات آن را نیز مطالعه نمایید.
روشهای درمانی پزشکی خارش گوش
با توجه به وضعیت سلامت گوش شما، پزشک معمولاً یکی از روشهای درمانی زیر را تجویز میکند:
- درمان عفونت با آنتیبیوتیک خوراکی
- استفاده از روغن بچه برای درمان خشکی پوست گوش
- استفاده از روشهای شستشوی گوش به دستور پزشک
- درمان عفونت گوش میانی با استفاده از قطرههای خارشگوش و آنتییوتیک خوراکی.
- استفاده از پمادهای آنتیبیوتیک مانند باسیتراسین (Bacitracin) یا نئوسپورین (Neosporin)
- استفاده از پمادهای موضعی استروئیدی کاهشدهنده التهاب مانند کرم هیدروکورتیزون 1٪ یا کرم بتامتازون 0.1٪
چگونه میتوان از خارش گوش پیشگیری نمود؟
به منظور جلوگیری از خارش گوش، رعایت بهداشتی ضروری است. برای این منظور:
- اگر جرم گوش دارید، برای کاهش آن از قطرههای گوش استفاده کنید.
- از جواهرات ضد حساسیت استفاده کنید تا واکنشهای آلرژیک را کاهش دهید و خارش گوش را کمتر کنید.
- استفاده مکرر از استخر ممکن است باعث خشکی گوش شود، بنابراین پس از شنا، مجرای گوش را خشک کنید.
- از اشیاء مخصوص به تمیز کردن گوش استفاده کنید و از اشیاءی مانند گیرههای کاغذ و سنجاق قفلی جداً خودداری کنید.
چه زمانی برای درمان خارش گوش به پزشک مراجعه نماییم؟
اگر به طور ناگهانی خونریزی یا کاهش شنوایی تجربه کردید، بهتر است به سرعت به پزشک مراجعه کنید. همچنین، اگر علائم شما پس از مدتی یا پس از استفاده از درمان خانگی تغییر نکرد، نیاز به مراجعه به پزشک دارید. تاریخچه پزشکی و معاینه گوش شما بخشی از اقدامات مورد انتظار پزشک برای تشخیص علت ممکن است. پزشک احتمال دارد در مورد علائم دیگر مانند تب یا زمان شروع خارش سوالاتی داشته باشد تا بهترین روش درمانی را برای شما تعیین کند.
سخن پایانی
استمرار خارش مداوم در گوش که با هیچ درمانی کاهش نمییابد، ممکن است به شما آسیب وارد کند. این موضوع میتواند باعث از دست دادن تمرکز بر روی امور مختلف یا لذت بردن از فعالیتهای روزمره شود. اگرچه خارشی ناشی از آفتاب برای گوش معمولاً مضر نیست، اما خارش مداوم ممکن است علائم مختلفی را ایجاد کند. گوش داخلی بسیار حساس است و حتی تغییرات کوچکی میتوانند باعث خارش شده و به تحریک فیبرهای عصبی حساس در مجرای گوش منجر شوند.
(0) دیدگاه