از طریقه مصرف داروی ایتراکونازول تا عوارض آن؛
ایتراکونازول یک داروی ضدقارچ است که برای درمان مختلف عفونتهای قارچی مورد استفاده قرار میگیرد، از جمله آنکومایکوزیس، کاندیدیاز اروفارنژیال و وولوواژینال، پیتیریازیس، درماتوفیتهای مقاوم به درمان موضعی و عفونتهای سیستمیک مانند آسپرژیلوس، کریپتوکوکسوزیس، بلاستومایکوزیس و غیره. این دارو به صورت خوراکی یا از طریق تزریق وریدی مصرف میشود و پس از مصرف خوراکی، از طریق دستگاه گوارش جذب میشود.
درباره داروی ایتراکونازول
ایتراکونازول به عنوان یکی از ضدقارچهای آزول شناخته میشود که برای درمان عفونتهای قارچی در انواع مختلف بدن مانند دهان، پوست، ریهها، گلو، ناخنهای دست و پا و واژن استفاده میشود. این دارو با مهار رشد قارچها اثر خود را اعمال میکند و همچنین در پیشگیری از عفونتهای قارچی در بیماران با نقص ایمنی مانند افرادی که تحت درمانهای شیمی درمانی قرار دارند، دریافت داروهای سرکوبگر ایمنی به دلیل بیماریهایی نظیر آرتریت روماتوئید، یا افراد مبتلا به HIV نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
آشنایی با کاربردهای ایتراکونازول
ایتراکونازول یک داروی ضدقارچ است که برای درمان عفونتهای قارچی در انواع مختلف بدن از جمله ریهها، ناخنهای دست و پا، پوست و واژن استفاده میشود. این دارو موجب مهار رشد قارچها میشود و در برخی موارد مانند عفونتهای قارچی سیستمیک و پیشگیری از عفونتهای قارچی مفید است. همچنین برای درمان بیماریهایی نظیر اونیکومایکوزیس (عفونت قارچی ناخنها یا انگشتان پا)، بلاستومایکوزیس (عفونت قارچی ریه و پوست)، کاندیدیازیس (برفک دهان و مری، عفونت واژن)، هیستوپلاسموز (بیماری دارلینگ)، آسپرژیلوز (عفونت قارچی ریه) و کریپتوکوکوزیس (عفونت قارچی مغز و ریه) نیز استفاده میشود.
در چه مواردی داروی ایتراکونازول منع مصرف دارد؟
لطفاً به تاریخ انقضای داروی ایتراکونازول (Itraconazole) توجه کنید و در صورتی که دارویی که در اختیار دارید تاریخ انقضای آن به پایان رسیده باشد، از مصرف آن خودداری نمایید. هیچگاه داروی ایتراکونازول را به فرد دیگری، حتی در صورت وجود علائم مشابه، تجویز نکنید. پیش از شروع استفاده از این دارو، به ویژه در صورت داشتن یکی از شرایط زیر، با پزشک خود مشورت کنید:
- پورفیری
- شیردهی
- فیبروز کیستیک
- مشکلات قلبی و ریوی
- مشکلات کبدی و کلیوی
- سطح پایین اسید معده
- بارداری یا قصد بارداری
- حساسیت به ایتراکونازول یا دیگر داروها و مواد
- ضعف سیستم ایمنی (مانند ابتلا به HIV یا سابقه پیوند عضو)
همچنین پیشنهاد میشود مقاله صفر تا صد زخم بستر و علل آن را نیز مطالعه نمایید.
بررسی میزان مصرف داروی ایتراکونازول
مقدار استفاده هر دارو به توصیه پزشک مشخص میشود، اما مصرف معمولی این دارو به شرح زیر است: برای بزرگسالان، یکبار در روز 200 میلیگرم (معادل 2 عدد کپسول) که مدت مصرف آن بسته به نوع عفونت قارچی ممکن است چند روز، چند هفته یا حتی چند ماه باشد. اگر لازم باشد، پزشک ممکن است مصرف را تا حداکثر 200 میلیگرم دو بار در روز افزایش دهد. برای افراد زیر 16 سال و کودکان، فقط باید طبق دستور پزشک مصرف شود.
چگونگی مصرف قرص itraconazole
پیش از استفاده از قرص ایتراکونازول، حتماً اطلاعات دارویی موجود در بستهبندی را به دقت مرور کنید، از جمله مقدار و زمان مصرف مشخص شده. توصیه میشود که استفاده از این دارو را تا زمانی که پزشک تجویز کرده، ادامه دهید، حتی اگر علائم بهبود پیدا کرده باشند. قطع زودهنگام مصرف ممکن است بازگشت عفونت را به همراه داشته باشد. اشکال مختلف این دارو میتوانند مقادیر مختلفی از مواد موثره را فراهم کنند و برای هدفهای مختلف ممکن است استفاده شوند. بدون دستور پزشک، از اشکال یا برندهای مختلف این دارو استفاده نکنید. در صورت عدم بهبود یا بدتر شدن وضعیت، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.
قرص ایتراکونازول چه عوارضی دارد؟
ایتراکونازول ممکن است باعث عوارض جانبی مانند اسهال، خستگی، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده یا سرگیجه، خواب آلودگی، درد شکم و فشار خون بالا شود. اگر هر کدام از این علائم پایدار بودند یا بدتر شدند، بلافاصله با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. برخی از عوارض جدیتر این دارو شامل تغییرات ذهنی یا خلقی (مانند افسردگی)، بیحسی یا سوزش در بازوها یا پاها، بیاشتهایی، کاهش شنوایی، درد معده یا شکم، زردی چشمها و پوست، و ادرار تیره است. در زیر به تعدادی از عوارض احتمالی ایتراکونازول اشاره شده است:
- ورم
- خارش
- سرگیجه
- درد شکم
- کاهش اشتها
- جوشهای پوستی
- افزایش فشار خون
- اسهال، تهوع و استفراغ
- سردرد، تب و خستگی
- کاهش میل جنسی و ناتوانی جنسی
سخن پایانی
ایتراکونازول یکی از داروهایی است که برای درمان عفونتهای قارچی در بدن استفاده میشود. این دارو با مهار رشد قارچها اثر خود را اعمال میکند. مصرف این دارو بدون مشورت پزشک ممکن است به عوارض جانبی جدی منجر شود. جهت جلوگیری از هرگونه مشکل، استفاده از ایتراکونازول باید تحت نظر پزشک و با دقت صورت گیرد. این دارو میتواند به کنترل و درمان عفونتهای قارچی کمک کند، اما خودسرانه مصرف کردن آن میتواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد و عوارض ناخواستهای ایجاد کند.
(0) دیدگاه