جشنواره مهر
دانستنی های پزشکی اخبار

کافئین در بارداری: چطور بدون نگرانی از آن لذت ببرید؟

کافئین در بارداری: چطور بدون نگرانی از آن لذت ببرید؟

کافئین در بارداری: چطور بدون نگرانی از آن لذت ببرید؟

کافئین به عنوان یک ماده محرک شناخته می‌شود که می‌تواند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهد، شرایطی که در دوران بارداری باید مراقب آن بود. علاوه بر این، کافئین موجب افزایش دفعات ادرار شده و این مشکل در دوران حاملگی که تکرر ادرار امری شایع است، می‌تواند تشدید شود. مصرف چای و دیگر منابع کافئین در بارداری ممکن است به کاهش سطح مایعات بدن منجر شده و خطر کم آبی را افزایش دهد.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • آیا مصرف کافئین در بارداری مضر است؟
  • میزان مصرف کافئین در بارداری چقدر است؟
  • بررسی خطرات مصرف کافئین در بارداری
  • کدام داروهای حاوی کافئین در بارداری نباید مصرف شود؟
  • آیا مصرف کافئین در بارداری باعث سقط جنین می شود؟
  • سخن پایانی

آیا مصرف کافئین در بارداری مضر است؟

برای بسیاری از افراد، کافئین یک محرک طبیعی است که می‌تواند به بهبود سطح انرژی، افزایش تمرکز و حتی کاهش شدت میگرن کمک کند. نوشیدنی‌های کافئین‌دار مانند قهوه و چای اغلب به عنوان یک راهکار برای تقویت هوشیاری و کاهش احساس خستگی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از طرفی، برخی مطالعات انجام شده نشان داده‌اند که مصرف معتدل کافئین ممکن است در بهبود عملکرد ذهنی و حتی برخی جنبه‌های سلامت فیزیکی نقش داشته باشد. با این حال، کافئین برای همه افراد مناسب نیست و مصرف آن در برخی شرایط خاص، مانند دوران بارداری، می‌تواند به مشکلاتی نظیر افزایش فشار خون، اضطراب یا اختلال در خواب منجر شود. بنابراین، توصیه می‌شود که افراد در این دوره‌ها مصرف کافئین را تحت نظر پزشک خود تنظیم کنند.

میزان مصرف کافئین در بارداری چقدر است؟

میزان مصرف کافئین در بارداری چقدر است؟

در دوران بارداری، مصرف کافئین در مقادیر محدود به طور معمول بی‌خطر است، البته متخصصان زنان و زایمان تأکید دارند که مصرف متوسط کافئین تأثیر منفی بر رشد جنین نخواهد گذاشت. میزان مصرف مناسب روزانه کافئین برای زنان باردار معمولاً بین 150 تا 300 میلی‌گرم است. با این حال، مشورت با پزشک برای تعیین مقدار دقیق مصرف توصیه می‌شود. انجمن بارداری آمریکا پیشنهاد می‌کند که مصرف کافئین در بارداری و شیردهی تا حد امکان کاهش یابد. اگرچه قهوه در دوران بارداری ممکن است هیچ فایده خاصی نداشته باشد جز طعم خوشایند و تأمین انرژی، به ویژه برای مادرانی که بارداری‌های متعدد دارند. به طور کلی، مصرف کافئین در بارداری میبایست با دقت و تحت نظر پزشک صورت گیرد. همچنین شربت آرژیتال هلث اید را نیز ببینید.

بررسی خطرات مصرف کافئین در بارداری

کافئین به عنوان یک ماده محرک، فواید متعددی دارد، اما مصرف آن در دوران بارداری می‌تواند نگرانی‌هایی را ایجاد کند. یکی از دلایل این نگرانی این است که متابولیسم زنان باردار به طور قابل توجهی کندتر از حالت معمول است، به طوری که تأثیر کافئین در بدن آنها می‌تواند 1.5 تا 3.5 برابر بیشتر از حالت عادی باقی بماند. به علاوه، کافئین از جفت عبور کرده و وارد جریان خون جنین می‌شود که این مسئله نگرانی‌هایی در مورد تاثیرات منفی بر سلامت کودک به همراه دارد.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) توصیه می‌کند که مصرف کافئین در حد متوسط – کمتر از 200 میلی‌گرم در روز – هیچ ارتباطی با افزایش خطر سقط جنین یا زایمان زودرس ندارد. با این حال، تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف بیش از 200 میلی‌گرم کافئین در روز ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله یبوست در بارداری؛ آیا خطری برای مادر و جنین به همراه دارد؟ را نیز مطالعه نمایید.

علاوه بر این، برخی شواهد نشان می‌دهند که حتی مصرف مقادیر کم کافئین نیز می‌تواند با افزایش خطر وزن کم هنگام تولد ارتباط داشته باشد. برای مثال، تحقیقی نشان داد که مصرف 50 تا 149 میلی‌گرم کافئین در روز در طول بارداری با افزایش 13 درصدی خطر وزن کم نوزاد هنگام تولد مرتبط است. البته برای تأیید این نتایج به تحقیقات بیشتری نیاز است.

از دیگر عوارض جانبی مصرف کافئین می‌توان به فشار خون بالا، اضطراب، سرگیجه، افزایش ضربان قلب، بی‌قراری، درد شکم و اسهال اشاره کرد. این عوارض ممکن است در صورت مصرف زیاد کافئین در دوران بارداری شدت پیدا کنند.

کدام داروهای حاوی کافئین در بارداری نباید مصرف شود؟

برخی از داروها که برای تسکین درد، درمان سردردهای میگرنی، سرماخوردگی یا کمک به بیداری استفاده می‌شوند، ممکن است حاوی کافئین باشند. سازمان غذا و دارو (FDA) از تولیدکنندگان این داروها خواسته است که میزان کافئین موجود در محصول را روی بسته‌بندی آن ذکر کنند.

علاوه بر داروهای شیمیایی، برخی از محصولات گیاهی مانند عصاره چای سبز نیز ممکن است حاوی کافئین باشند. با این حال، سازمان FDA هیچ الزام قانونی برای درج مقدار کافئین در این گونه محصولات گیاهی تعیین نکرده است.

در صورتی که باردار هستید، توصیه می‌شود قبل از مصرف هر دارویی که ممکن است حاوی کافئین باشد، چه داروهای تجویزی و چه داروهای بدون نسخه، با پزشک خود مشورت کنید.

کافئین در بارداری: چطور بدون نگرانی از آن لذت ببرید؟

آیا مصرف کافئین در بارداری باعث سقط جنین می شود؟

مطالعات موجود هنوز نتوانسته‌اند نتیجه‌گیری قطعی درباره ارتباط بین مصرف کافئین و خطر سقط جنین ارائه دهند. با این حال، بسیاری از پزشکان و متخصصان بهداشت توصیه می‌کنند که زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، در دوره بارداری، به ویژه در ماه‌های اولیه، از مصرف کافئین خودداری کنند یا آن را به حداقل برسانند.

میزان توصیه‌شده برای مصرف کافئین در دوران بارداری نباید از 200 میلی‌گرم در روز تجاوز کند. خصوصاً در سه ماهه اول بارداری که مراحل حساس رشد جنین در حال وقوع است، بهترین اقدام این است که مصرف کافئین کاملاً محدود یا حتی قطع شود. این دوران، زمانی است که اندام‌های حیاتی کودک در حال شکل‌گیری و توسعه هستند؛ در نهایت رعایت احتیاط و پیروی از توصیه‌های پزشک می‌تواند به سلامت مادر و کودک کمک کند.

سخن پایانی

مصرف کافئین در دوران بارداری می‌تواند تأثیرات منفی داشته باشد، مانند افزایش خطر سقط جنین، زایمان زودرس یا کاهش وزن نوزاد. بنابراین، توصیه می‌شود زنان باردار میزان کافئین مصرفی خود را به کمتر از 200 میلی‌گرم در روز (حدود یک فنجان قهوه) محدود کنند. جهت کاهش خطرات، بهتر است از منابع انرژی بدون کافئین استفاده کنند. مشورت با پزشک نیز برای تعیین میزان مناسب مصرف کافئین ضروری است. همچنین کپسول الارتریت را نیز ببینید.

 

 

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید