شاید تا به حال عارضه گلمژه را تجربه کرده باشید. در واقع گل مژه نوعی بیماری است که افراد در سنین مختلف به آن دچار میشوند. این بیماری به صورت یک توده متورم، حساس، درناک و قرمز در ناحیه لبهی نزدیک به پلک چشم نمایان میشود. گل مژه انواع مختلفی داراست که در اغلی آنها التهاب و برجستگی متمرکز درنزدیکی ناحیه چشم یعنی نزدیک پلک دیده میشود.
برخی از این گل مژهها به علت عفونت به وجود میآیند که ممکن است بسیار دردناک باشند. این دسته از گل مژهها میتوانند موجب تغییر شکل ظاهری چشم فرد شوند و اگر مدت زیادی در لبه پلک باقی بمانند و اقدامی برای درمان آن صورت نگیرد، ممکن است بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
آیا گل مژه موجب آسیب جدی به چشم میشود؟
یکی از عارضههای شایع و متداول چشمی که به جنسیت و سن و سال مرتبط نبوده و در هر سنی ممکن است بروز کند، بیماری گل مژه چشم میباشد. محل به وجود آمدن گل مژه چشم، نزدیک به چشم و روی پلکها بوده که به صورت یک توده متورم و دردناک ظاهر میشود. هنگامی که غدد چربی موجود در پلکها ملتهب و عفونی میشوند، آبسههایی را در آن مناطق ایجاد نموده که در آخر به گل مژه تبدیل میشود.
علایم گل مژه
برخی از افراد احساس ایجاد گل مژه را میفهمند، اما افرادی هم هستند که پس از به وجود آمدن این ضایعه متوجه آن میشوند. در هر صورت نباید به چشم خود دست بزنید و به سرعت به پزشک مراجعه نمایید. برخی از این علائم به صورت زیر میباشند:
- درد
- خارش
- قرمزی
- تورم پلک
- احساس ناراحتی هنگام پلک زدن
- حساس شدن پلک چشم یا اطراف آن
- پوسته پوسته شدن اطراف و پلک چشم
عوامل احتمال بروز گل مژه
- سابقه گل مژه
- بلفاریت مزمن
- مشکلات مزمن پوستی
- عدم رعایت بهداشت فردی
- داشتن مشکلاتی در حیطه ترشح غدد چربی در ناحیهی پلک
چه زمانی جهت درمان گل مژه به پزشک مراجعه نمود؟
- تاثیر آن روی بینایی
- آسیب به پلک چشم
- بهبود نیافتن بعد از چند روز
- زمانی که گل مژه در حال رشد است
- پلک شما متورم و قرمز است و نمیتوانید پلک بزنید
چگونه مانع از آسیب رساندن گل مژه به چشمها شویم؟
در حقیقت گل مژه همان عفونت غدد چربی پلکها بشمار میرود که در اثر یک باکتری با نام استافیلوکوک بوجود میآید. مکان قرارگیری گل مژه چشم در قسمت داخلی و یا خارجی پلک ها بوده که با درد و تورم زیادی همراه خواهد بود. گل مژهها آسیب های جدی و خطرناکی به چشم وارد نمیکنند و بینایی افراد را دچار اختلال نخواهند کرد و به مرور و به تدریج بهبود یافته و شخص به حالت عادی خود باز میگردد.
همانطور که بیماری گل مژه یک عارضه میکروبی و واگیردار است، به افراد پیشنهاد شده که از به اشتراک گذاشتن لوازم شخصی خود با دیگران خودداری نمایند و آنها را جدا از سایر وسایل قرار دهند. به علاوه، جهت رهایی از درد ناشی از به وجود آمدن گل مژه چشم و از رفع التهابات آن توصیه میشود تا از کمپرس های آب گرم به طور روزانه و مداوم در دفعات 5 تا 6 بار در طول روز استفاده شود. این مسئله سبب میشود که بسیار سریع عفونت گل مژه چشم بهبود یافته و درد ناشی از آن کم شود.
سخن پایانی
گل مژه یا جوش لب پلک میتواند بسیار فرد مورد نظر را آزرده خاطر نماید. حتی در صورتی که از آن دسته از افرادی باشید که به خوبی بهداشت فردی خود را رعایت میکنند و مراقب سلامت چشمهای خود هستند نیز بازهم احتمال ابتلا به این بیماری بسیار بالاست.
(0) دیدگاه