بلک فرایدی بلک فرایدی
مراقبت و نگهداری از پوست دانستنی های پزشکی

بهترین روش‌های ازبین بردن جای جوش

بهترین روش‌های ازبین بردن جای جوش

افراد بسیاری بعد از سنین کودکی و وارد شدن به دوران نوجوانی با دغدغه ای به نام جوش مواجه می شوند اما پس از اینکه جوش های آزار دهنده از روی صورتشان از بین می روند با دغدغه بزرگتری به نام درمان جای جوش و آکنه رو به رو می شوند.شاید بسیاری از افراد برای از بین بردن جوش های صورت تمامی روش ها اعم از ماسک های خانگی و مراجعه پی در پی به مطب متخصصین پوست را امتحان کرده باشند و بزرگترین نگرانی آن ها به جا ماندن جای جوش ها بر روی صورت باشد.هدف ما از این مقاله این است که شما را با بهترین روش های درمان جای جوش و آکنه آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • عوامل به وجود آمدن جوش
  • نکات ضروری در پیشگیری از به وجود آمدن جوش
  • درمان‌های پزشکی جای جوش
  • درمان جای جوش
  • ماسک های لایه بردار
  • صابون‌های مناسب برای از بین بردن جای جوش
  • سخن پایانی


عوامل به وجود آمدن جوش 

افراد بسیاری آکنه و جوش را به‌عنوان یک عارضه پوستی به شمار می آورند. آکنه یک بیماری پوستی شناخته می شود اما جوش‌ها یکی از عوارض جانبی و از علائم مشکلات پوستی به شمار می آیند . افرادی که پوست چرب دارند بیشتر در معرض ابتلا به آکنه هستند. در جواب سوال اینکه چه چیزی باعث به وجود آمدن جای جوش می‌شود باید گفت که وقتی سلول‌های پوست کثیفی و آلودگی و سموم چربی را در منافذ خود جمع می‌کند، باعث انسداد منافذ پوست می‌شود. در نتیجه این منافذ مسدود شده و باعث ایجاد جوش و آکنه در سطح پوست افراد به ویژه نوجوانان می‌شود. برای حفاظت از پوست خود و جلوگیری از به وجود آمدن جوش و آکنه، ضروری است که صورت خود را تمیز نگه دارید. افراد زیادی به دلیل تغییرات هورمونی گرفتار جوش می‌شوند. با این حال، بعد از بررسی علت جوش زدن، درمان جای جوش روی صورت مهم است، زیرا جای جوش برای همه ما یک دغدغه جدی به شمار می رود. 

رفع جای جوش

نکات ضروری در پیشگیری از به وجود آمدن جوش 

پوست صورت خود را تمیز نگه داشته و حداقل دو بار در روز آن را با شوینده مناسب صورت بشویید.
به‌طور مرتب پوست خود را لایه‌برداری کنید زیرا این کار به پوست شما می کند تا از سلول‌های مرده پوست رهایی پیدا کنید. به هیچ وجه با آرایش به رختخواب نروید. از مواد و پاک کننده های آرایشی فاقد موادشیمیایی استفاده کنید. از پدهای پنبه‌ای تمیز برای پاک کردن آرایش استفاده کنید تا پدهای آلوده باعث مسدود شدن منافذ پوست نشوند. اگر شما هم گرفتار جوش آکنه هستید هرگز به هیچ جوشی دست نزنید. در فضای باز و بیرون از منزل حتما از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید. با یک رژیم غذایی سالم، جای جوش خود را از بین ببرید. از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید و نوشیدنی های سالم و مفید را در برنامه غذایی خود نیز قرار دهید.

مزونیدلینگ چیست؟

درمان‌های پزشکی جای جوش

از درمان های جای جوش روی صورت از نظر پزشکی، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
رتینوئیدها: یکی از درمان های رایج برای جوش این داروها هستند. آنها معمولا به شکل موضعی مورد استفاده قرار می گیرند، فرد آن را روی پوست خود قرار داده و در قسمت‌های آسیب دیده از آن استفاده می‌کند. برای استفاده از این درمان پزشکی، فرد باید با محصولی شروع کند که دارای غلظت 0.025٪ باشد تا میزان حساسیت خود به دارو را بررسی نماید. پزشکان معمولاً ترتینوئین را به اشکال 0.025٪ و 0.05٪ تجویز می‌کنند.
هیدروکینون: تحقیقات نشان می دهد این دارو، در کاهش اندازه، رنگ و شدت لکه‌های تیره ناشی از آکنه تاثیر به سزایی دارد.
لایه‌برداری اسید گلیکولیک: افزودن لایه‌بردارهای اسیدی معمولی به درمان‌های هیدروکینون، تاثیر چشم گیری در درمان جوش می گذارد.

درمان جای جوش

بسیاری از افراد معتقدند که استفاده از روش‌های درمانی خانگی هم می‌تواند در درمان جوش اثر گذار باشد. در صورتی می‌تواند موثر باشد که درمان جوش صورت به مرحله حادی نرسیده باشد. برخی از پزشکان روش‌های خانگی را قبول ندارند زیرا این روش‌ها می‌تواند سبب تشدید جای جوش و التهابات پوستی در بین افراد شود. در بسیاری از مواقع از مواد طبیعی در این روش استفاده می‌شود اما باز می‌تواند سبب شدت یافتن التهابات و تشدید جای جوش‌ها در پوست افراد شود. ازجمله روش‌های خانگی برای درمان جای جوش می‌توان به آبلیمو، روغن درخت چای، جوش شیرین، آب سیب زمینی، آب خیار، آلوئه ورا، زردچوبه، گلاب، گلیسرین، سیر، نارگیل، شنبلیله، روغن زیتون و غیره اشاره نمود. اثر این در ترکیبات در هر نوع از پوستی می تواند متفاوت باشد و گاهی هم تاثیرگذار نخواهد بود.

از بین بردن جای جوش

ماسک‌های لایه‌بردار شیمیایی 

ماسک‌های لایه‌بردار شیمیایی برای بهبود یافتن ظاهر پوست در بین مردم رایج است. اگر پوست دچار چروک یا جای جوش شده باشد، این ماسک‌ها کمک می کند تا چین و چروک و جای جوش از بین برود .
متخصص پوست با استفاده از مواد شیمیایی، ماسکی تهیه می کند که لایه‌ای از پوست شما را می کند و همراه با این لایه، تیرگی‌ها و لکه‌های حاصل از جوش جدا شده و از بین می روند و باعث پوست را صاف و درخشان خواهد کرد. ماسک‌های لایه‌بردار از سریع‌ترین روش‌های درمان جای جوش شناخته می شوند.

مزونیدلینگ چیست؟ آیا سبب جوانسازی پوست می‌شود؟

صابون‌های مناسب برای از بین بردن جای جوش

صابون‌های صورت، پیشانی، دست‌ها و چانه مستعد جوش در دسترس هستند که برای درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرند و اگر این جوش‌ها به درستی درمان نشوند امکان دارد حتی در پشت کمر و قفسه‌ی سینه نیز لکه‌های تیره‌ای روی پوست ایجاد شوند. بعضی از صابون‌ها که برای روشن کردن پوست مورد استفاده قرار می گیرند، می‌توانند برای ازبین بردن این لکه‌های تیره استفاده شوند. کِرِم‌هایی  برای از بین بردن جای جوش گاهی استفاده می‌شوند که اغلب این کرم‌های موضعی که برای از بین بردن جای جوش استفاده می شوند ممکن است کمی گران باشند اما نسبت به درمان‌های طبیعی بسیار سریع تر و موثر تر انجام می شوند. برای انتخاب بهترین کرم برای از بین بردن جای جوش می توان از ترکیبات زیر استفاده کرد :

  • کوجیک اسید
  • رتینول یا ویتامین A
  • ویتامین C یا ویتامین E
  • کرم‌هایی بر پایه‌ی کورتیزون 

سخن پایانی

در این مقاله درباره روشهای از بین بردن جای جوش توضیحاتی را ارائه دادیم . استفاده از درمان های خانگی مثل آلوئه‌ورا و یا کرم‌های ترمیم‌کننده، همگی باید با در نظر گرفتن شرایط و نوع پوست و مشکل پوستی شما توسط پزشک متخصص تجویز شود تا تاثیر بهتر و نتیجه رضایت بخشی را برای شما داشته باشد. برای از بین بردن جای باید صبور باشید و روتین بهداشتی منظمی و مکرری را طی کنید تا بهترین نتیجه برای شما حاصل شود.

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید