مقدمه مطلب؛ زخم جسمی و روحی
جای زخم چیزی است که می تواند معانی مختلفی داشته باشد. در واقع زخم های انسان جسمی و روحی هستند و ممکن است شخصی از هر دو نوع زخم رنج ببرد. جای زخم فیزیکی می تواند ما را به یاد رویداد یا فرآیندی بیاندازد که ترجیح می دهیم دیگر آن را تجربه نکنیم. هیچکس دوست ندارد از جای یک زخم رنج ببرد و بهبود یا از بین بردن جای زخم می تواند تاثیر زیادی در روحیه افراد داشته باشد. در حالی که روش های حذف جای زخم اغلب یک روال روزانه برای پزشکان است و چون این افراد روزانه با ده ها جای زخم روبرو می شوند توصیه خاصی برای از بین بردن آن ندارند، اما برای خیلی از بیماران اثرات جای زخم بسیار عمیق بوده و حتی می تواند زندگی شان را تغییر می دهد.
تاثیر جای زخم روی افراد
وقتی با یک بیمار زخمی جدید ملاقات می کنیم، پیوند بین مشکل جسمی و عاطفی اش آشکار است. به طوری که وقتی کسی داستان مشکل خود را برای پزشک تعریف می کند، اغلب انگشتانش به سمت زخم هایش رفته و به آرامی آن ها را هنگام صحبت کردن لمس می کند. معمولاً احساسات ساخته و پرداخته می شوند و پزشکان و روانشناسان می توانند وزنی را که این وضعیت بر ذهن و روح این فرد وارد می کند، ببینند. جای زخم یک غم تکامل یافته است و فردی که روی بدن خود جای زخم دارد احساس می کند برای همیشه محکوم به این وضعیت بوده و نمی تواند نشانه های زخم را از روی بدنش از بین ببرد.
از این رو گوش دادن دقیق به حرف های بیمار در مورد تاریخچه جای زخم ها و تلاش هایی که برای بهبود آنها انجام داده، یک نکته بسیار مهم در بهبود و درمان این مشکل می باشد. در بسیاری از موارد، پزشکان می توانند تحول قابل توجهی در بیمار ایجاد نموده و شرایط را به شکلی رقم بزنند که گویا هیچ جای زخمی روی بدن بیمار وجود ندارد.
تفاوت زخم روحی و جسمی
جای زخم ها به دلایل مختلفی می توانند یک مشکل اساسی به شمار روند. چرا که گاهی اوقات رنگ، اندازه، عمق و مکان زخم به صورت عادی نبوده و کاملا محسوس است. گاهی اوقات نیز جای زخم به شکلی است که یا به صورت مستقیم در درد افراد بیرونی قرار ندارد و یا همرنگ و هم سطح با پوست فرد بوده و مشاهده آن نیاز به دقت زیادی دارد. از این گذشته، زخم های روحی که آثار فیزیکی روی بدن فرد برجای نمی گذارند، معمولاً در نگاه اول توسط افراد بیرونی قابل تشخیص نبوده و آثار این زخم ها در رفتار فرد بیمار منعکس می شود.
درمان زخم جسمی در افراد
برای درمان جای زخمی که روی بدن فرد به چشم می خورد، راه های پزشکی زیادی وجود دارد. به عنوان مثال، استفاده از ورقه ها و ژل های سیلیکونی یکی از روش های کم دردسر و بدون عوارض است که باعث می شود جای زخم در کوتاه مدت درمان شده و شکل پوست به حالت اول خود بازگردد. علاوه بر این، پمادها و کرم های زیادی در بازار وجود دارد که برای بهبود جای زخم کاربرد داشته و استفاده از آن ها بسیار آسان می باشد. گیاه آلوئه ورا نیز از جمله گیاهانی است که تاثیر بسزایی در بهبود جای زخم از خود نشان داده و هم می توان آن را مستقیماً روی جای زخم قرار داد و هم از محصولات ترکیبی که در آن ها بکار رفته استفاده نمود. ویتامین E نیز ویتامینی است که به صورت معجزه آسایی جای زخم را بهبود بخشیده و پوست را مثل روزهای قبل از آسیب دیدن می کند.
زخم روحی را چگونه درمان کنیم؟
زخم ها و آسیب های روحی، هرگز با استفاده از راهکارهای ذکر شده قابل درمان نیستند. چنانچه فردی از مشکلات روحی رنج می برد، می بایست برای حل زخم روحی خود حتما با یک روانشناس یا روانپزشک معتبر گفتگو نموده و روش های درمانی خاص آن ها را دنبال کند. بهبود زخم های روحی سخت تر از زخم های جسمی بوده و معمولاً زمان بیشتری برای مشاهده نتیجه شان نیز است. شرکت در مشاوره های روانشناسی، استفاده از داروهای تجویز شده توسط روانپزشک معتبر و همچنین تلاش مضاعف برای حل مشکل موجود، کارهایی هستند که زخم روحی را التیام بخشیده و آن را درمان می کند.
جمع بندی نهایی
ما دو نوع زخم داریم؛ جسمی و روحی. زخم جسمی روی بدن افراد ایجاد شده و زخم روحی از آسیب های روحی به جای می ماند که فرد در گذشته تحمل کرده است. در این مقاله از سایت آقای دارو به بررسی این دو نوع از زخم پرداخته و روش های درمانی هر یک را بیان کردیم. امیدواریم این مطلب مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد.
(0) دیدگاه