معرفی بهترین قرص ضد استرس برای داشتن زندگی بدون تنش
بیش از 40 درصد افراد در کشور ما با مشکلات جدی اضطراب و استرس دست و پنجه نرم میکنند. در صورتی که به دنبال داروهای شیمیایی به عنوان راهکار برای کاهش استرس هستید، میتوانید از گزینههایی مانند مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین، داروهای ضد افسردگی سه حلقهای و بنزودیازپینها استفاده نمایید. در صورتی که پزشک این داروها را برای شما تجویز کرده است، بسیار مهم است که به دقت از آنها پیروی کنید.
استرس چیست؟
اضطراب یک احساس قوی است که در پاسخ به موقعیتهای ناخوشایند و نگرانیهای درونی ظاهر میشود. افرادی که با استرس و اضطراب مواجه هستند، به طور معمول از اتفاقات احتمالی در آینده که به عنوان تهدید در نظر گرفته میشوند، نگراناند. تجربه اضطراب در شرایط استرسزا یک واکنش طبیعی است، اما اگر این احساس بهطور مداوم وجود داشته باشد و نتوان با آن سازگاری پیدا کرد، ممکن است نشانهای از یک اختلال روانی باشد.
علائم متداول استرس چیست؟
علائم رایج استرس میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- سردرد
- تپش قلب
- حالت تهوع
- یبوست یا اسهال
- تنش در عضلات
- احساس بیقراری
- تغییرات خلقی (مثل افسردگی)
- دردهای جسمی بدون دلیل مشخص
- مشکل در تمرکز یا به یادآوری مطالب
زمانی که با موقعیتهای استرسزا روبهرو میشوید، بدن شما هورمونی به نام کورتیزول را برای مقابله با این شرایط ترشح میکند. هرچند کورتیزول میتواند به شما کمک کند تا با چالشهای سخت کنار بیایید، اما استرس مزمن میتواند به عوارض جسمی و روانی منجر شود. همانطور که میدانید، استرس تأثیرات منفی زیادی بر زندگی روزمرهتان دارد. در این راستا، استفاده از داروهای ضد استرس میتواند به کنترل علائم کمک کند.
آیا داروهای ضد استرس وجود دارد؟
در حال حاضر، داروی خاصی به نام داروی کاهش استرس وجود ندارد. با این حال، پزشکان معمولاً داروهایی را که برای کاهش اضطراب طراحی شدهاند، تجویز میکنند. استرس و اضطراب هرچند از نظر فنی دو مفهوم متفاوت به شمار میروند، اما شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند. به همین دلیل، بسیاری از داروهای تجویزی میتوانند به طور مؤثر برای هر دو وضعیت استفاده شوند.
همچنین پیشنهاد میشود مقاله آشنایی با بهترین موادغذایی ضدافسردگی را نیز مطالعه نمایید.
استرس معمولاً به پاسخهای جسمی و روحی ما نسبت به فشارهای خارجی مرتبط است، در حالی که اضطراب بیشتر به احساسات و نگرانیهای درونی مرتبط میشود. به همین دلیل، پزشکان ممکن است از داروهایی استفاده کنند که به آرامش اعصاب کمک کرده و نشانههای این دو وضعیت را کاهش دهند. بنابراین، در صورت بروز مشکلاتی از این دست، مشاوره با پزشک میتواند راهحلی مؤثر برای مدیریت آنها باشد.
آشنایی با بهترین قرص ضد استرس
در ادامه به بررسی بهترین قرصهای ضد استرس خواهیم پرداخت:
- داروی دیازپام Diazepam
دیازپام دارویی است که برای درمان مشکلاتی مانند اختلالات خواب، گرفتگی عضلات و اضطراب تجویز میشود. همچنین، این دارو برای پیشگیری از تشنج و کاهش احساسات ترس نیز به کار میرود. دیازپام به صورت قرص، آمپول و مایع خوراکی در دسترس است و نوع مصرف آن بستگی به تشخیص پزشک دارد. قرصهای دیازپام در دوزهای مختلفی همچون 2، 5 و 10 میلیگرم تولید میشوند و معمولاً در بستههای 100 عددی عرضه میگردند. این دارو از گروه بنزودیازپینها است و به وسیله کاهش فعالیتهای مغزی و اعصابی به آرامش کمک میکند.
- قرص آلپرازولام
آلپرازولام یکی از داروهای دسته بنزودیازپین است که با تاثیرگذاری بر روی برخی از انتقالدهندههای عصبی در مغز، منجر به کاهش اضطراب و استرس میشود. این دارو برای درمان مشکلاتی همچون اضطراب، حملات هراس و اضطراب همراه با افسردگی تجویز میشود. آلپرازولام به دلیل کاربردهای گستردهاش در درمان اضطراب، اختلالات هراس، بیخوابی، افسردگی و حتی کمک به کاهش علائم ترک الکل شناخته شده است. با این حال، استفاده از این دارو باید تحت نظارت پزشک و با دقت انجام شود؛ چرا که مصرف غیرمجاز آن میتواند منجر به وابستگی و اعتیاد گردد.
- آتیوان (لوازپام)
لورازپام (با نام تجاری آتیوان) یکی از داروهای بنزودیازپین است که به طور ویژه جهت مدیریت و درمان اضطراب و بیخوابی ناشی از استرس تجویز میشود. همچنین، این دارو در کنترل تهوع و استفراغ ناشی از شیمیدرمانی و بهبود حالات بدخلقی در افراد مبتلا به ترک الکل نیز کاربرد دارد. در ادامه، به بررسی جزئیات مربوط به موارد مصرف، نحوه استفاده، عوارض جانبی و تداخلات دارویی لورازپام میپردازیم. این دارو برای کاهش علائم اضطراب طراحی شده و به گروهی از داروها به نام بنزودیازپینها تعلق دارد. لورازپام بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر میگذارد و احساس آرامش و تسکین را به ارمغان میآورد. این دارو با افزایش فعالیت یک ماده شیمیایی طبیعی در بدن به نام GABA عمل میکند که نقش مهمی در کاهش فعالیت عصبی دارد.
- قرص کلونازپام
کلونازپام به عنوان دارویی برای کنترل و پیشگیری از تشنجها به کار میرود و در دسته داروهای ضد اضطراب، ضد تشنج و ضد صرع قرار دارد. این دارو همچنین برای درمان حملات پنیک (حملات وحشت) تجویز میشود. نحوه عملکرد کلونازپام با آرام کردن فعالیت مغز و سیستم عصبی مرتبط است. این دارو جزو خانواده بنزودیازپینهاست و در برخی موارد، مصرف اولیه آن میتواند باعث تشدید تشنج در افرادی شود که به چند نوع اختلال تشنج مبتلا هستند. در چنین شرایطی، ضروری است که به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است برای مدیریت بهتر تشنجها نیاز به تغییر دوز سایر داروهای مصرفی شما باشد. همچنین اگر علائم بیماری ادامه یافت یا وضعیت شما بدتر شد، حتماً پزشک خود را مطلع سازید. همچنین لیکوئی کلسیم 6 پلاس آنتی ایجینگ را نیز مشاهده نمایید.
سخن پایانی
بسیاری از افراد در زندگی روزمره خود با استرس روبهرو میشوند که به طور معمول با گذشت زمان بهبود مییابد. اما اگر این استرس ادامهدار باشد، نیاز به درمان دارد. درمان استرس شدید معمولاً شامل استفاده از داروهای ضد اضطراب و همچنین مشاوره روانشناختی است. این داروها میتوانند به کنترل علائم استرس کمک کرده و کیفیت زندگی شما را ارتقا دهند. جهت مدیریت استرس، انواع مختلفی از داروها وجود دارد. از آنجایی که هر فرد ویژگیهای خاص خود را دارد، پزشک ممکن است چندین دارو را امتحان کند تا مناسبترین گزینه را برای بیمار پیدا کند. داروهای روانپزشکی معمولاً بر اساس علائم و عملکرد بیمار دستهبندی میشوند، نه بر اساس نوع بیماری. به همین دلیل، داروهای ضد افسردگی نیز میتوانند برای درمان اضطراب تجویز شوند.
(0) دیدگاه