بلک فرایدی بلک فرایدی
دانستنی های پزشکی اخبار

درمان سریع پایین اوردن تب در خانه

درمان سریع پایین اوردن تب در خانه

در گذشته تب نشانه نگران کننده‌ای تلقی نمی‌شد و اغلب افراد، آن را نشانگر عفونت یا ویروس (سرماخوردگی و آنفولانزا) بشمار می‌آوردند. اما از زمانی که تب، یکی از نشانه‌های اصلی کرونا بود، بالا رفتن درجه حرارت بدن، سبب ایجاد ترس شد.
بسیاری از افراد در هنگام مشاهده تب در بدن خود، بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه می‌کنند. اما در واقع این کار الزامی نیست. خبر خوب این‌که شما با استفاده از چند داروی خانگی، به راحتی می‌توانید تب را پایین آورده و آن را کنترل نمایید.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • تب چیست؟
  • علائم تب و نشانه های بروز تب
  • داروهای مخصوص تب که حتما باید با تجویز پزشک مصرف شوند
  • ۶ توصیه های خانگی برای درمان تب
  • سخن پایانی

تب چیست؟

در حقیقت تب عبارت است از بالا رفتن موقت دمای بدن به علت ابتلا به عفونت، ویروس یا هر بیماری دیگر. معمولا حرارت بدن انسان، نزدیک به ۳۷ درجه سانتی‌گراد است. در صورتی که دمای بدن از این میزان عبور کند، در اصطلاح می‌گوییم فرد تب دارد و دمای آن بالا رفته است.

تب نشانگر مبارزه بدن با بیماری‌ها بوده و در حالت عادی، یک اتفاق مثبت بشمار می‌رود. در حالت عادی نباید نگران تب بود و حتی میبایست آن را بدون درمان رها کرد. اما هنگامی که درجه حرارت بدن از ۳۹.۴ درجه سانتی‌گرد (۱۰۲ درجه فارنهایت) فراتر برود، شرایط اندکی خطرناک می‌شود.

تب و درمان آن

حتی با وجود بالا رفتن بیش از اندازه تب هم نباید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد. بهترین کار این است که یکی دو روز در منزل و با استفاده از داورهای خانگی به مبارزه با آن پرداخت. اگر تب پس از این مدت قطع نشد، دیگر وقت آن است که حتما به پزشک مراجعه نمود.

دلیل اصلی درد سمت راست سر چیست؟

علائم تب و نشانه های بروز تب

با توجه به علل به وجود آمدن تب، علائم و نشانه‌های تب اضافی، ممکن است به عبارت زیر باشد:

  • لرز
  • سردرد
  • کم‌آبی بدن
  • ضعف عمومی
  • دردهای عضلانی
  • از دست دادن اشتها
  • تعریق (عرق کردن بیش از حد)

داروهای مخصوص تب که حتما باید با تجویز پزشک مصرف شوند

نوکس و میکا: این دارو هنگامی مصرف می‌شود، که فرد همراه با تب، دچار سردرد و ضعف شده باشد.

بلا دونا: هنگامی مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دلیل تب بالا، احساس بی‌قراری و لرز دارید و دچار توهم می‌شوید.

چانیا: چانیا، در درمان هومئو پاتی بسیار متداول و موثر است. چه تب معمولی داشته باشید و چه مالاریا تفاوتی ندارد. چانیا هر نوع تبی را درمان می‌نماید.

بریونیا: این دارو‌ هنگامی استفاده می‌شود، که بیمار به علت سرما خوردگی ناخوش است و همراه با سر درد و سر گیجه، حالت تهوع هم دارد.

۶ توصیه های خانگی برای درمان تب

چای پونه کوهی: یک قاشق غذا خوری پونه کوهی و یک قاشق غذا خوری مرزنگوش بردارید. این دو ماده را همراه با آب ترکیب نمایید. اجازه دهید تا به مدت ۴ الی ۵ دقیقه دم بکشد. در مرحله بعد منتظر بمانید تا خنک شود و به چای تان اضافه کنید. این نوشیدنی به پایین آمدن تب کمک چشمگیری می‌کند.

آب کاهو و عسل: تعدادی برگ کاهوی تازه را درون ظرف بریزید و آب گرم به آن اضافه کنید. اندکی منتظر بمانید تا برگ کاهو در آب به خوبی خیس بخورد و سپس آن را صاف کنید. یک قاشق غذا خوری عسل به این نوشیدنی اضافه نمایید. صبر کنید تا این ترکیب خنک شود. آن در فواصل منظم بنوشید تا تب به اندازه کافی کاهش یابد.

آب سیب و عسل : یک سیب را بردارید و آن را در یک و نیم فنجان آب بجوشانید. منتظر بمانید تا زمانی بجوشد تا سیب نرم شود. این مواد را صاف نمایید و کمی عسل به آب سیب بیفزایید. این نوشیدنی را بجوشانید؛ چرا که احساس خوبی برای شما به ارمغان خواهد اورد.

کاهش تب در خانه

روغن زیتون: به میزان دو قاشق غذا خوری روغن زیتون را حرارت دهید ( نباید حرارت خیلی زیاد باشد ) و تا هنگامی که روغن ولرم شد، ۲ حبه سیر خرد شده را به آن اضافه نمایید. این ترکیب را در یک کاسه بریزید و کف پایتان بمالید. این کار را هنگامی که تب دارید، بسیار‌ موثر‌ عمل‌ خواهد کرد.

آب سرد: یک حوله دستی را با آب سرد خیس نمایید. سپس آب حوله را بگیرید، تا آب اضافی از آن خارج شود و آن را روی گردن و پیشانیتان بگذارید، تا تبتان کاهش یابد.

چای دارچین: ۲ عدد هل، کمی دارچین و دو قاشق غذا خوری پودر زنجبیل را با هم ترکیب نمایید. آن‌ها را به مدت ۵ دقیقه بجوشانید، تا دم بکشد و سپس هنگامی‌ که گرم است، آن را نوش جان کنید.

آب کشمش: هفت ونیم فنجان آب و سه چهارم فنجان کشمش تازه را با هم ترکیب نمایید. بگذارید که این ترکیب، به مدت چند دقیقه بجوشد. سپس آن را از صافی علور دهید. جهت پایین آمدن تب، این ترکیب را ۶ مرتبه در روز بنوشید.

سخن پایانی

تب به دلایل خاصی در بدن به وجود می‌آید. اغلب بر این باورند که بالا رفتن دمای بدن سیستم ایمنی را تحریک می‌نماید و عوامل به وجود آورنده عفونت را از بین می‌برد. در نتیجه، دلایل خوبی وجود دارد برای این‌که اجازه بدهیم تب کار خودش را حداقل مدتی ادامه دهد.

 

 

1 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید