بلک فرایدی بلک فرایدی
اطلاعات دارویی دانستنی های پزشکی

از فواید داروی رناژل تا عوارض آن

از فواید داروی رناژل تا عوارض آن

از فواید داروی رناژل تا عوارض آن؛ فسفر یکی از عناصر معدنی حیاتی است که برای عملکرد صحیح عضلات، اعصاب، استخوان‌ها و دیگر سیستم‌های بدن ضروری است. اندازه‌گیری سطح فسفر در خون می‌تواند در تشخیص مشکلات پزشکی مانند اختلالات کلیوی، غدد درون‌ریز، مشکلات استخوانی و مشکلات مرتبط با دیابت و متابولیسم مفید باشد.

آنچه در این مقاله میخوانیم
  • موارد مصرف داروی رناژل کدامند؟
  • بهترین زمان مصرف قرص رناژل
  • در چه مواردی نباید از داروی رناژل استفاده کرد؟
  • مصرف قرص رناژل در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟
  • شرایط نگهداری داروی Renagel
  • قرص Renagel چه عوارضی به همراه دارد؟
  • سخن پایانی

موارد مصرف داروی رناژل کدامند؟

داروی رناژل جهت کاهش سطح بالای فسفر در خون بیمارانی که به دلیل بیماری شدید کلیوی در حال دیالیز هستند، استفاده می‌شود. درمان با دیالیز می‌تواند مقداری از فسفات را از خون حذف کند، اما این حذف ممکن است برای حفظ تعادل سطح فسفات کافی نباشد. 

کاهش فسفات در خون می‌تواند به بهبود سلامت استخوان‌ها، جلوگیری از تجمع مواد معدنی ناخواسته در بدن و حتی کاهش خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی که ممکن است به علت سطوح بالای فسفات ایجاد شود، کمک کند. علاوه بر دیالیز، داروی رناژل با کنترل میزان فسفات در رژیم غذایی همکاری می‌کند تا این مواد از بدن خارج شوند.

از فواید داروی رناژل تا عوارض آن

بهترین زمان مصرف قرص رناژل

قبل از شروع مصرف داروی رناژل، حتماً اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی دارو را بررسی کنید، از جمله مقدار و زمان مصرف. در صورت استفاده از فرم پودری، دستورالعمل‌های سازنده را برای مخلوط کردن با آب یا مایعات دیگر، همچنین زمان مصرف آن در عرض 30 دقیقه، دقت کنید. برای بهره‌مندی بیشتر، دارو را به صورت منظم و طبق دستور پزشک، سه بار در روز همراه با غذا مصرف کنید. هیچگونه افزایش دوز بدون مشورت با پزشک توصیه نمی‌شود و ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.

در چه مواردی نباید از داروی رناژل استفاده کرد؟

در صورت داشتن بیماری‌های زیر از مصرف این دارو خودداری نمایید:

  1. افراد مبتلا به هایپوفسفاتمی باید از مصرف داروی رناژل خودداری کنند.
  2. افرادی که دارای آسیب‌های مخاطی گوارشی فعال مانند نکروز، پرفوراسیون، کولیت‌اولسراتیو، یا خونریزی گوارشی هستند، نباید از این دارو استفاده کنند.
  3. بیمارانی که با انسداد گوارشی مواجه هستند، نباید از این دارو استفاده کنند.
  4. استفاده از داروی رناژل برای افرادی که دارای انسداد روده هستند، مناسب نیست و توصیه نمی‌شود.
  5. در صورت وجود سابقه‌ی حساسیت به سولامر یا داروهای مشابه، استفاده از داروی رناژل توصیه نمی‌شود.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله آسیب‌های ناشی از دیابت و راه‌های مقابله با آن را نیز مطالعه نمایید.

مصرف قرص رناژل در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟

داروی رناژل پس از مصرف خوراکی به طور سیستمیک جذب نمی‌شود و احتمال قرار گرفتن جنین در معرض دارو به طور قابل توجهی کم است. در زنان باردار، این دارو ممکن است باعث کاهش سطح ویتامین‌های محلول در چربی و اسید فولیک شود، بنابراین قبل از مصرف آن باید با پزشک مشورت شود. اما اثرات و عوارض این دارو بر کودکان شیرخوار به طور کلی بسیار کمتر است. به هر حال، زنان و مادران شیرده باید پیش از شیردهی با پزشک خود در مورد خطرات مصرف این دارو برای جنین یا نوزاد خود مشورت کنند.

شرایط نگهداری داروی Renagel

مهم است که داروی رناژل را در دمای اتاق و دور از نور نگه دارید و از دسترس کودکان دور نگه دارید؛ زیرا بسیاری از اشکال دارویی، از جمله قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، چسب‌ها و استنشاق‌ها و کرم‌ها مقاومت کمی در برابر کودکان دارند. همچنین، داروهای غیرضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا جلوی مصرف غیرمجاز توسط حیوانات خانگی، کودکان و دیگران گرفته شود.

شرایط نگهداری داروی Renagel

قرص Renagel چه عوارضی به همراه دارد؟

داروی رناژل ممکن است باعث عوارض جانبی مانند استفراغ، حالت تهوع، درد، خارش، آرترالژی، اسهال، سوء هاضمه، فشار خون بالا، نازوفارنژیت، برونشیت، تنگی نفس، درد شکم، یبوست، نفخ شکم، هیپرکلسمی و سایر عوارض جانبی  شود. در صورتی که هر یک از این عوارض به مدت طولانی باقی ماند یا بدتر شد، باید به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

 این دارو تجویز شده است؛ زیرا پزشک شما تصمیم گرفته که فواید آن برای شما بیشتر از خطرات آن باشد. اغلب افرادی که این دارو را مصرف می‌کنند، عوارض جانبی جدی ندارند، اما برخی از عوارض جانبی جدی ممکن است شامل مشکلات در محل دسترسی به دیالیز، علائم خونریزی معده یا روده و زخم (مانند مدفوع سیاه یا خون آلود، استفراغی شبیه تفاله قهوه، درد معده یا شکم، سرگیجه)، یبوست شدید یا ناتوانی در اجابت مزاج، ورم در ساق پا و ... باشد.

سخن پایانی

دیالیز یک روش درمانی است که برای افرادی که کلیه‌هایشان به طور کامل عمل نمی‌کند، استفاده می‌شود. این فرآیند مسئولیت تصفیه خون را برعهده دارد و مواد زائد و سموم را از بدن حذف می‌کند. دیالیز در واقع به عنوان جایگزین عملکرد کلیه‌های سالم عمل می‌کند و بهبود عملکرد کلیه و کیفیت زندگی را تسهیل می‌نماید.

 

 

0 نفر پسندیده اند

(0) دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید